Missie en visie

“Personeelszaken van Alinea betekent het begin van een nieuwe gedachtegang”

Graag vertel ik jullie een verhaal. Mijn verhaal.

Vroeger hadden mijn ouders samen een aannemersbedrijf. Zij hadden dit al van jongs af aan; mijn vader en moeder waren 18 toen zij de zaak van mijn opa overnamen. Dat betekende hard, veel en tot laat werken. Bij hen stond gelukkig en tevreden personeel hoog op de prioriteitenlijst. Ze hebben zelfs ooit een award gekregen voor “Best Boss”. Dit staat mij nog zo goed bij. Mijn ouders waren trots en de medewerkers waren tevreden.

Wat later ging ik ondernemingsrecht studeren. Tijdens mijn rechtenstudie had ik het moeilijk. Oh nee, de stof was niet moeilijk hoor (zeg ik stoer), het was vooral lastig om heel duidelijk bij een tentamen voor partij A of B te kiezen. Want ik vroeg mij altijd af: “waarom gaan partijen niet gewoon samen een goed gesprek aan. Scheelt hen veel advocaatkosten en jaren procederen bij de rechter. Daarnaast zijn er bij procederen altijd verliezers, en bij mediation zouden beide wel eens kunnen winnen.” Dat heb ik overigens nooit ingevuld hoor, bij een tentamenvraag… Dan was ik nooit Meester in de Rechten geworden.

Maar in real life sta ik wel zo in het leven. Daarom ben ik mij na de studie gaan verdiepen in mediation. Als de drempel voor een gesprek eenmaal is genomen, kan er zo veel moois gebeuren. Hartverwarmend. Inmiddels ben ik gecertificeerd mediator en help ik organisaties met het duurzaam versterken van arbeidsrelaties in een conflictsituatie.

Deze ervaringen hebben bijgedragen aan mijn missie: zorg goed voor je personeel en je krijgt er zo veel voor terug. Dit wil ik graag overbrengen aan ondernemend Nederland en dat doe ik door de personeelszaken en de zorgen daarover uit handen te nemen. Dit is mijn missie:

“Alinea creëert een voordelige, effectieve en prettige werksituatie voor ondernemers én voor medewerkers. Dit doen wij door altijd eerlijk te zijn, de belangen te verenigen en door te focussen op de arbeidsrelatie en de kosten.”

Daar heb ik een sterke visie bij. Ik was laatst een boek over TED-talks aan het lezen. Daar stond de vraag: “Waar gaat jouw hart harder van kloppen?”. Ik had bij het starten van Alinea in oktober 2016 al een visie geformuleerd, maar had telkens het gevoel dat ik er nét naast zat. Toen ik dat boek las, had ik een Eureka-moment, pakte snel mijn pen en begon te schrijven. Vervolgens had ik binnen 10 seconden mijn échte visie geformuleerd:

“Alinea draagt bij aan een sterkere en duurzame relatie op de werkvloer en zorgt ervoor dat mensen elkaar beter begrijpen in diverse situaties.”

Waarom de naam Alinea? Goede vraag. Als een ware Bourgondiër keek ik een aflevering van Chef’s table. Dit is een serie over gerenommeerde chefs wereldwijd. Er bestaat een restaurant in Amerika, genaamd Alinea. Dat restaurant was continue bezig met innovatie, groei en ontwikkeling.

Zo zag ik mijn organisatie én mijn opdrachtgevers ook voor me. Ondernemers helpen bij het innoveren en ontwikkelen van hun onderneming door personeelsadvies te geven. Alinea betekent ‘het begin van een nieuwe gedachtegang’. Voor ondernemers die willen groeien en daar tijd en kunde voor nodig hebben, is het tijd voor een nieuwe alinea.

Heb je vragen of wil je gewoon even kennismaken? Neem dan vandaag nog contact op!

06 42 81 39 80
floor@alinea.company

NEEM CONTACT OP